Hem
Nöjen

Flärd

Vad är flärd egentligen?

Wikipedia definierar det som lite åt flärd - lidelse – njutning ifråga om litteratur. En speciell sorts litteratur skall väl kanske tilläggas.
Nu har kanske begreppet flärd i sig en negativ klang för många. Ordet förknippas mycket med en ytligt
livsstil som kan förknippas med alla dessa modebloggare med Blondinbella i spetsen och det liv som förekommer bland de som frekvent vistas i miljön omkring Stureplan.

Flärdfullt

Nu behöver begreppet flärd inte alltid ha en negativ betydelse utan bör kunna uppfattas som någonting positivt. PPM använder begreppet guldkant på tillvaron vilket skulle kunna avse flärd. Eller att leva lite flärdfullt ibland.
Är det flärd att åka iväg på en språkresa vid 70 års ålder för att man vill förkovra sig i ett språk på ålderns höst?
Tror knappast någon uppfattar det negativt utan bara trevligt.

Mer flärd

Produkter kan räknas som flärdfulla också. Att besöka en webbplats och titta efter presenttips i den här stilen hör nog dit. De behövs egentligen inte men kan vara trevliga att ha eller ge bort till någon.

Mer traditionellt skulle man kunna kalla saker inom det sensuella som flärd. Att köpa och klä sig i sexiga underkläder lär definitivt hamna in i facket flärd eller om man skall kalla det för njutning i stället.
Lidelse kan passa bra också och då helt plötsligt är vi tillbaka på hur Wikipedia kallade det för här ovan i texten. Vilket är ett lämpligt avslut på den här delen av flärd.